Zoektocht naar het beste alternatief!

In januari 2021 heb ik na de diagnose borstkanker een borstamputatie ondergaan. Ik wilde geen implantaat of een reconstructie van de borst.

De informatie over een uitwendige borstprothese die ik heb gehad ging voornamelijk over de standaard siliconenprothese. Heel veel andere alternatieven waren er niet.  Dus ik heb deze prothese aangeschaft en geprobeerd om eraan te wennen. Niet makkelijk in een fase waarin je ook al aan een nieuw lichaam moet wennen. Ik vond het een zwaar warm ding en ben op zoek gegaan naar alternatieven.

Er is van alles de revue gepasseerd van een gebreide prothese tot zelf iets maken en vullen met filterwatten voor in een aquarium. Allemaal niet optimaal, dat moet toch beter kunnen dacht ik.

Online kwam ik op het spoor van de 3D geprinte prothese, het initiatief van Monica. Toen nog in een soort pilot fase en niet in de buurt. Gelukkig kon ik toen al via mijn telefoon een 3D Scan maken. Alles op afstand maar met als resultaat dat in augustus 2021 mijn eerste borstprothese klaar was.

En ik was gelijk verkocht. Het draagcomfort is top, past in een prothese BH maar kan gelukkig ook in een gewone BH of BH hempje. De #2 boobs gaan lang mee en wat heel mooi is, ze worden hergebruikt. Een duurzame oplossing.

Kortom mijn prothese reist met mij mee met alles wat ik doe en ik ben er erg blij mee.