Transparantie

Een aantal jaren geleden belde Chris me enthousiast op over het ontwikkelen van een innovatieve recyclebare externe borstprothese. Dit als oplossing voor de veelal gebruikte silicone protheses welke veelal inwendig en uitwendig worden gebruikt met alle problemen van dien.

Het verhaal sprak mij meteen aan, omdat ik van dichtbij met dezelfde problematiek ben geconfronteerd. Mijn vrouw mist één borst en had tot twee jaren geleden een inwendige prothese van siliconen. De vele niet direct toewijsbare klachten in combinatie met alle geluiden over silicone protheses hebben haar doen besluiten om de silicone prothese te laten verwijderen. Na verloop van tijd werden de klachten beduidend minder.

In deze periode heeft ze gezocht naar een alternatief en kom je als snel uit bij een externe prothese. Mijn vrouw is open over het feit dat ze maar één borst heeft, maar dat wil niet zeggen dat ze hier geen last van heeft. In tegendeel zelfs. Ik denk dat elke vrouw graag twee gelijkwaardige borsten wil hebben en dat dit het zelfvertrouwen enorm versterkt. Zo ook bij mijn partner.

De filosofie van Hashtagtwo is op heel veel punten vernieuwend en spreekt mij enorm aan. Onderstaande een aantal in mijn ogen vernieuwende en onderscheidende punten:

  • De gezondheid van de vrouw (zowel mentaal als fysiek)
  • de gebruikte materialen welke volledig recyclebaar zijn
  • de gebruikte technieken waarmee de protheses gemaakt worden
  • de transparantie waarin het bedrijf wil gaan opereren
  • de wijze van onderneming (via een community)

Ik en mijn collega’s van CONTOUR accountants zijn dan ook trots dat wij de ontwikkeling van Hashtagtwo van dichtbij hebben mogen meemaken en denken dat dit voor veel vrouwen in Nederland een oplossing gaat worden en dat het taboe dat hier nog vaak op zit meer en meer doorbroken gaat worden. Daarnaast is wijze van ondernemen ook erg vernieuwend dat bijdraagt aan het uiteindelijke doel van Hashtagtwo.

Henk