Hashtagtwo, een nieuwe visie op borstprotheses

3D geprinte borstprotheses, licht, luchtig, op maat gemaakt en duurzaam

Hashtagtwo introduceert een revolutie met een gepersonaliseerd alternatief op de traditionele siliconen protheses. Niet voor alle vrouwen zijn deze de ideale oplossing na een mamma-amputatie of lumpectomie. Ervaringen van ongemak, drukpijn, zwaarte, wrijving, warmte en vochtigheid onder de protheses zijn veel gehoorde klachten en waren de aanleiding om een nieuw product te ontwikkelen, de 3D-geprinte borstprothese. Hashtagtwo een nieuwe visie-op-borstprotheses.

Wat zijn de voordelen?

De protheses van Hashtagtwo kunnen direct op de huid worden gedragen, waardoor gewone lingerie en badkleding weer een optie zijn, speciale beha’s met hoesjes zijn overbodig. De open structuur zorgt ervoor dat de temperatuur van de prothese zich aanpast aan het lichaam, ideaal op warmere dagen of tijdens sporten. Ook zwemmen gaat met deze prothese en maakt een extra prothese overbodig. Daarnaast zijn de protheses gemakkelijk te onderhouden, je kunt ze gewoon wassen. De prothese is ademend, licht van gewicht (gemiddeld slechts 20% van het gewicht van een traditionele siliconen prothese) en soepel waardoor hij zich aanpast op littekens.

Innovatieve benadering: een persoonlijke pasvorm.

Het online concept biedt vrouwen de mogelijkheid hun borst en litteken te scannen met de #2 app op hun iPhone. Deze applicatie, intern ontwikkeld, vertaalt de puntenwolk naar een printbaar model, aangepast aan de unieke vorm van de thoraxwand, overgebleven borstweefsel, littekens en de andere borst. Een persoonlijke pasvorm met de mogelijkheid om densiteit en defecten op verzoek verder aan te passen. Ook de kleur van de prothese bepaal je zelf. Hierdoor ontstaat er een prothese speciaal op maat gemaakt. Voor vrouwen die zelf geen scan kunnen of willen maken, zoekt Hashtagtwo samenwerking met
praktijkhouders.


Toepassingen in de praktijk: meer dan alleen een borst vervanging

Hashtagtwo-protheses gaan verder dan alleen de vervanging van een borst. Ze verminderen nek- en schouderklachten, elimineren drukpunten en bieden verlichting bij oedeemproblemen. Belangrijker nog, ze dragen bij aan het herstel van het zelfbeeld en herstellen het plezier in bewegen. Zorgverleners in de oncologie melden positieve ervaringen waar Hashtagtwo-protheses hebben bijgedragen aan oplossingen voor diverse uitdagingen. Betaalbare innovatie: geen erkenning, wel toegankelijk Hashtagtwo is niet erkend door de SEMH, aanpassing aan die regels zou ten koste zijn gegaan van de innovatie. De protheses worden niet vergoed. Dat is de reden om ze zo laagdrempelig mogelijk aan te bieden.

Duurzaamheid als kernwaarde: hergebruik van materialen

Elke prothese die niet meer gedragen wordt komt terug naar Hashtagtwo om opnieuw verwerkt te worden tot grondstof. Geen voorraad en geen afval. Puur hergebruik.

Hashtagtwo een nieuwe visie-op-borstprotheses

Voor het orginele artikel: https://www.hashtagtwo.nl/wp-content/uploads/2024/04/O2-nr-1-2024-Productnieuws-1.pdf

Uitgegeven door NVFL – KNGF: https://nvfl.kngf.nl/