“ONZE KLEURRIJKE PROTHESES MOGEN GEZIEN WORDEN”

In 1995 opende Linda Koolen haar lingeriezaak in Susteren. Drie jaar later kocht ze haar huis en verbouwde een gedeelte ervan tot winkel: Impuls Lingerie. “Ik sta alleen in de winkel, waardoor ik een oprechte band opbouw met mijn klanten.” Deze persoonlijke connectie bracht haar in contact met Hashtagtwo, een bedrijf dat op maat gemaakte 3D-protheses print. Vaktijdschrift Second Skin ging in gesprek met Monica Schlösser van Hashtagtwo en Linda over de samenwerking en hun gezamenlijke passie om ieder individu zich mooi te laten voelen in haar favoriete lingerie, ook met prothese.

lichtgewicht borstprothese

Sinds april werkt Linda samen met Hashtagtwo. Het idee van Hashtagtwo ontstond nadat Monica Schlösser zelf op zoektocht moest naar de mogelijkheden van protheses. Ze ontdekte dat er maar beperkte keuzes en oplossingen waren en ging dus zelf aan de slag. “We wilden het product laagdrempelig houden. Vrouwen kunnen gewoon thuis een scan maken met hun telefoon, waarna een prothese op maat wordt gemaakt. Willen ze toch graag hulp? Dan kunnen ze op de website kijken welke lingeriezaken kunnen helpen met scannen”, legt Monica uit.


Eén prothese voor alle activiteiten “Het is een prothese waarmee je het leven weer kunt oppakken. Je kunt ermee gaan zwemmen, sporten of gewoon dragen. De protheses zijn zacht, luchtdoorlatend en licht van gewicht. Je kunt je oude favoriete bh weer aan of lingerie shoppen, zonder een afspraak te hoeven maken of uit een beperkt lingerierekje te kiezen. Het is een prothese die gezien of weggestopt mag worden. Die keuze ligt helemaal bij de klant zelf”, maakt Monica duidelijk.

De protheses worden uitsluitend gemaakt in vrolijke kleuren. “Vrouwen willen verder met hun leven en door de kleurtjes krijgen de protheses niet zo’n beladen gevoel. Het materiaal van de 3D-geprinte protheses wordt hergebruikt. Als de prothese aangepast of vervangen moet worden, bestelt de klant een nieuwe en stuurt zij de oude terug. Zodat we deze kunnen hergebruiken en nieuwe protheses kunnen printen.” Hashtagtwo werkt met een abonnement dat ze online verkopen. “We zijn een klein en persoonlijk bedrijf. Is de eerste prothese niet naar behoren, dan kunnen we deze gewoon kosteloos aanpassen.”

Onlangs vroeg een klant bij Linda om hulp met het scannen. “De klant heeft na sluitingstijd afgesproken en samen hebben we een scan gemaakt. Een paar weken later kwam ze met haar prothese terug naar de winkel om nieuwe lingerie te kopen en vertelde ze: ‘Ik voel me weer compleet!’ Dat vond ik zo mooi, daarvoor doe ik dit. De app om een scan te maken is makkelijk in gebruik. Ik heb uitleg gekregen van Monica over hoe ik de app moet gebruiken, maar er staat ook genoeg informatie op de website. Als je er even niet uitkomt, kun je ook bellen en helpen ze je op weg. Vooral de oudere generatie vindt het nog moeilijk en spannend om zelf met een telefoon te scannen en dat kan ik dan voor ze doen”, vertelt Linda. “Daarom willen we bij Hashtagtwo graag met meer lingeriewinkels samenwerken, om zo meer mensen te kunnen helpen”, vult Monica tot slot aan.

Meer informatie: Impuls Lingerie
info@impulslingerie.nl
Tel. 046 4497280
www.impulslingerie.nl