My BOdy

My Rules

BORStProthese op maat

Als je de diagnose borstkanker krijgt, kom je vaak meteen in een protocollaire sneltrein terecht. Je verandert van mens in nummer. En er wordt niet meer met of door je bepaald, maar voor je bepaald. 

Ook na de behandeling valt er weinig te kiezen: volgens de standaard procedure kun je 8 tot 12 weken na een borstamputatie een borstprothese uitzoeken via de zorgverzekering. Deze irriteert, plakt, stinkt en herinnert je constant aan een traumatische ervaring. Het beperkt je fysiek en mentaal in je bewegingsvrijheid.

Wij willen mensen laten zien dat er een andere, op maat gemaakte, keuze is. Want de enige keuze die telt, is de jouwe. Keuzevrijheid, zoals ze dat noemen.

Lees verder
ademende borstprothese

Het IS Maatwerk ten opzichte van de traditionele protheses, het voelt natuurlijk, als iets speciaals voor mij

IG

Jouw borst jouw keuze

Ieder mens is uniek. Iedere borst ook. Toch valt er weinig te kiezen als je een borstprothese moet. Dan heb je het maar te doen met de standaard.

Wij vinden dat dit anders moet en anders kan: Met een externe borstprothese zó exact op maat gemaakt dat je haast vergeet dat je ‘m draagt. Ademend, pijnbestrijdend en esthetisch. Het beste alternatief voor je eigen, echte borst.

Zo kan jij je leven na de operatie zo snel mogelijk weer oppakken. Zonder zichtbare gebreken, met onbegrensde vrijheid. Jouw borst, jouw keuze.

Het product is lichter en luchtiger, Daardoor heb ik minder last van zweet en warmte.

JS

Een vrolijk kleurenpalet

De kleur van je huid verandert vier keer per jaar. Huidskleur protheses komen nooit overeen met je eigen huid.

Om deze reden maken wij protheses met kleur en kunst, op maat voor jou en je favoriete bh, zodat het bij je lingerie past en je er vrolijk van wordt. 

Lees verder
borstprothese in materiaal in diverse kleuren

Zelfs ik vind het aangenaam om die andere kleur te voorschijn te halen als ik er zin in heb of als het bij mijn andere blouse past

JL
Borstkanker onderzoek

scannen in jouw eigen omgeving

Wij hebben een app ontwikkeld waarmee jij jouw borst of litteken zelf kunt scannen. Gewoon thuis, in je eigen prettige omgeving. Wil je juist geholpen worden, dan komen wij naar jou toe of ben je welkom bij ons. 

Middels de applicatie maak je een scan van jouw lichaam tussen je navel en je kin. Wij zetten de scan om in een printbaar bestand en maken zo jouw externe prothese perfect op maat.

Heb je een dubbelzijdige mastectomie, dan kunnen we samen op zoek naar de vorm die jou bevalt. Als je jouw mastectomie nog moet ondergaan, scannen we je borsten preventief zodat je na je operatie je litteken tevens kunt beschermen. 

Lees verder

Ik ben onmiddellijk na mijn operatie ze gaan gebruiken en ik had een hele zachte die aan de binnenkant wat holler was gemaakt om de wond te beschermen

AN

Het eerste jaar bepalen we samen jou passende vorm, daarna zijn we maandelijks opzegbaar

Jij en je lichaam veranderen en dus ook je prothese, daarom hebben we gekozen voor een service. Samen passen we jouw prothese aan wanneer wenselijk, zodat we samen „not your first choice“ maar het tweede beste alternatief maken. 

We doen in het eerste jaar ons uiterste best jouw prettige prothese te ontwikkelen en zijn pas tevreden als deze comfortabel voelt. Heb je na een jaar een andere oplossing gevonden, dan kun je ons abonnement maandelijks opzeggen. Je stuurt de prothese na gebruik weer naar ons op zodat wij van het materiaal een nieuwe prothese kunnen maken. 

Als je het leuk vindt om afwisselende kleuren te dragen of je wilt een tweede prothese met een andere vorm, dan kan je switchen naar een andere service die op dat moment het best bij je past. 

Lees verder

Ieder mens is uniek. Iedere borst ook. Toch valt er weinig te kiezen als je een borstprothese krijgt. Dan heb je het maar te doen met de standaard.

Niet bij ons, wij geven je een op maat gemaakte persoonlijke prothese die met je leven mee verandert zodat jij hem kunt inzetten zoals jij wilt.

ONZE MATERIAAL FILOSOFIE

Ons materiaal is zacht, luchtig, recyclebaar en waardevol. Daarom willen we eigenaar blijven van onze producten en er voor zorgen dat ze oneindig hergebruikt worden.

Hygiëne is belangrijk, daarom kun je deze prothese simpel wassen of zelfs koken.

Wij zijn gedreven door rentmeesterschap, de keuze voor het materiaal is drieledig: geen negatieve invloed op het lichaam, optimaal draagcomfort en volledig hergebruik van alle  materiaal.

Lees verder

Verpakking

Ook onze verpakking is volledig herbruikbaar. Het bestaat uit houtvezels samengebonden met een draadje, die beide steeds weer hergebruikt kunnen worden. Net zoals de boops blijven wij eigenaar van de verpakkingen. Na gebruik gunnen we het materiaal een nieuw leven en maken we van de oude, een nieuwe verpakking voor de boops.   

en hoe nu verder?

EXTERNE PROTHESE OP MAAT

0
tevreden gebruiksters

Wij zijn Hashtagtwo en wij leggen nu de laatste hand aan onze services. Vanaf 22-02-2022 starten wij met 100 plekken, waarvan er nu nog 19 beschikbaar zijn. Wanneer 100 personen tevreden zijn over onze op maat gemaakte borstprothese, gaan wij open voor een volgend blok van 200 personen.

Meer informatie of je alvast opgeven?

Laat dan hieronder je naam en mailadres achter, dan nemen wij contact met je op.

team hashtagtwo - externe borstprotheses op maat

"we refuse to settle for the status quo"

We zijn een team van gedreven professionals die ieder vanuit een heel eigen discipline en een andere invalshoek naar het probleem rondom het gebruik van siliconen bij borstprotheses hebben gekeken. 

Wij hebben daarom gezocht naar een nieuw bruikbaar en veilig materiaal. Wij zijn hierover volledig transparant zodat vrouwen weten wat ze op het lichaam dragen en wat ze kopen.  

Wij zijn hashtagtwo

Ik kan gewoon al mijn werk doen. Ik doe behoorlijk intensief lichamelijk werk en ik ondervind eigenlijk geen hinder.

LS

hashtagtwo teamplayers

Beeldwerk

De uitdaging was het vertalen van het concept van #2 naar een TV-commercial. Het persoonlijke gevecht in een industriële omgeving visualiseert het afscheid van een tijdperk. We zijn trots op het bedenken en uitvoeren van deze bijzondere productie.

Chris

De status quo accepteer ik niet.

Studio MAke

Bij het produceren van de soundtrack zijn we zeker niet voor de clichés gegaan: We willen juist iets losmaken en letterlijk de toon zetten…voor ons hoeft het niet persé ‘mooi’ te klinken maar mag je juist dat rauwe voelen. We hopen dat je in het geluid de boosheid en frustratie hoort, maar ook een stukje hoop…daar draait het om en dat is ook waar #2 voor staat.

LISA

Bewustzijn creëren in de hele samenleving doorbreekt op lange termijn de huidige taboes. Door ons te profileren op verschillende media zetten we deze beweging in gang.

Sandra

Bij mijn werk als acupuncturist zie ik met regelmaat vrouwen die een borstamputatie hebben ondergaan. De behandeling is gericht op een zo optimaal mogelijk herstel van littekenweefsel, naast verwerking van het gehele proces. Het litteken kan er bij iedere vrouw heel verschillend uit zien, waar anderen vaak geen idee van hebben. Bij het bedenken van de naam vond ik het heel belangrijk om stil te staan bij het litteken, aan de ene kant uit respect voor deze vrouwen die dit zware proces hebben ondergaan, aan de andere kant om het niet mooier voor te doen dan het daadwerkelijk is. De naam # 2 geeft met het # teken het litteken weer van deze vrouwen, zowel fysiek als mentaal, als symbool voor het moeilijke proces dat ze hebben doorgemaakt. 2 geeft de balans weer, om het evenwicht te herstellen, zodat ze zich weer compleet kunnen voelen. Vandaar # 2, hashtag two!

Egon

De emotie is niet te missen in elke foto die ik samen met Mieke en een fantastisch team gemaakt heb. Zelfs het product straalt intimiteit uit.

Lisan

Als zelfstandige allrounder weet ik complexe verhalen goed te vertalen naar geanimeerd beeld. Zo heb ik hashtagtwo mogen helpen met het verduidelijken van de scanmethode in de app. Met kleine animaties laten we zien hoe de scans mogen worden uitgevoerd. Het voelt goed om op deze manier mijn steentje bij te kunnen dragen voor deze bijzondere organisatie.

Mieke

Ik ben Mieke, moeder van drie kinderen, twee jongens van 13 en 11 jaar en een meisje van 9. In 2018 op 37 jarige leeftijd is er borstkanker bij mij geconstateerd. Na chemo, eenzijdige amputatie, bestraling en immunotherapie ben ik in januari 2020 genezen verklaard. Zo loopt iedereen in zijn of haar leven littekens op, zichtbaar en niet zichtbaar. Het maakt je de persoon die je bent. Door hier aan mee te werken wil ik laten zien dat iedereen mooi is zoals ie is. Het zou geweldig zijn als veel vrouwen profijt gaan hebben van deze prothese, dat het ze helpt zich weer mooi en zichzelf te kunnen voelen.

Sander

Technisch zijn er zoveel mogelijkheden waarmee we echt invloed kunnen hebben op het dagelijkse leven. Elke op maat gemaakte borst geeft iemand weer een sprankje positieve energie, dit blijft motiveren.

Chantal

Ik ben trots dat ik op geheel eigen wijze zorg heb mogen dragen tot het maken van verbinding tussen individuen in deze intieme en krachtige productie.

Janneke

Wanneer je met borstkanker geconfronteerd wordt ga je een enorm gevecht aan. Het logo en concept is daar een visualisering van: de 'war paint' die vrouwen in deze tijd virtueel schilderen en laat zien hoe strijdbaar zij zijn. De website sluit daar weer op aan.

Monica

Borstkanker, amputatie een rollercoaster. En dan, wat past bij jou en jouw leven, je lichaam zeg maar 2.0 Plat, een tattoo, in je eigen lingerie of gewoon voor af en toe. Jij bepaalt, dat is zo belangrijk, zelf kiezen wat, maar ook hoe. Het moet anders! Daar heb ik me sterk voor gemaakt, veel geluisterd en een heel nieuw concept bedacht zodat jij je eigen gang kunt gaan 🙂 geen gedoe! Oh en geen huidtinten want die doen niks voor je!

Rose-marie

Met een groeiend team van professionals werken we aan ons vernieuwende idee. Dit ‘ongoing process’ kent een fantastisch eerste resultaat; draagbaar, comfortabel, op maat gemaakt, veilig en circulair.

Henk

De transparantie waarin Hashtagtwo wil opereren is ook erg vernieuwend en voor ons een mooie uitdaging om dit proces te ondersteunen.

Michèl

In plaats van verlijmen sluit de verpakking als een puzzel. Bij terugkomst kan hij volledig hergebruikt worden voor de volgende unboxing experience.

Nick

Wij als software ontwikkelaars voelden ons enorm gemotiveerd om onderdeel te mogen zijn in zo’n nobel en innovatief project. Na het aanhoren van de heftige realiteit en de verademde oplossing welke #Two weet te realiseren, moesten en zouden wij hier deel aan uit moeten maken. Voorafgaand vonden wij het belangrijk een Proof of Concept (PoC) te ontwikkelen, zodat we de belofte konden maken een dergelijke oplossing te kunnen realiseren. Na een succesvolle PoC, zijn wij deze uitdaging dan ook vol aangegaan; een App, waarmee vrouwen in een eigen vertrouwde omgeving de 3D scans kunnen maken. Dit op de meest innovatieve en veilige manier mogelijk. Nick van Laarhoven – WEAP.

Simon

Ik krijg energie uit samen innovatieve ideeën realiseren. Als R&D specialist ben ik werkzaam op verschillende gebieden en schaalgroottes. Of het nou gaat om een modulair woningbouwsysteem, custom-fit BH’s of lichtkunstwerken; ik hou er van om mee te denken, te ontwikkelen en ideeën verder te brengen. #2 is daarin geen uitzondering. De protheses die #2 ontwikkelt verleggen niet één maar tegelijkertijd meerdere grenzen. Deze bieden vrouwen een niet schadelijk en perfect passend alternatief en verleggen gelijk grenzen op het gebied van productietechnieken, circulariteit en mass customization. In dergelijke ambitie en combinatie van nieuwe technieken ligt de toekomst!